IZDELAVA LOGOTIPA

Naj premišljena izdelava logotipa pripomore k prepoznavnosti vašega podjetja. Z novim logotipom pritegnite pozornost potencialnih strank in naredite močan prvi vtis.

Pomembnost logotipa

Logotip bolj kot karkoli drugega simbolizira vaše podjetje. Premišljeno oblikovan logotip izraža profesionalnost in potencialnim strankam pove kdo ste in kaj počnete. Vaš logotip je v veliko primerih prva interakcija ljudi z vašim podjetjem in prav logotip je priložnost, da naredite dober prvi vtis.

Ker je logotip natisnjen na vaših produktih, poslovnih vizitkah, uporabljen na spletni strani in socialnih omrežjih mora biti izdelava logotipa dobro premišljena, saj le tako lahko predstavite svoje podjetje v najboljši možni luči.

Pregled zadnjih popravkov logotipa za podjetje PolCom

Kako poteka izdelava logotipa?

Izdelava logotipa poteka po več segmentih. Poglejmo si korake, ki so potrebni za profesionalno izdelavo logotipa.

Zbiranje informacij

Izdelava logotipa se pri našem podjetju začne tako, da z vami stopimo v stik bodi si preko telefonskega klica ali osebnega sestanka in se pogovorimo o vaših željah in ciljih glede izdelave logotipa. 

Prav tako spregovorimo o vašem podjetju, storitvah oziroma/in izdelkih ki jih ponujate na trgu, da vas bolje spoznamo in vam znamo pravilno svetovati.
Pogovorimo se tudi v kakšne namene se bo izdelan logotip uporabljal.

Svetovanje

Na podlagi zbranih informacij skupaj z vami izberemo paket iz naše ponudbe kateri je najbolj primeren za vas, tako da bo izdelava logotipa pravilno zasnovana.
Prav tako se pri nas lahko odločite za oblikovanje poslovnih vizitk v kolikor potrebujete tudi takšno storitev.

Poleg oblikovanja logotipa in vizitk ponujamo izdelavo spletnih strani, spletno optimizacijo in foto storitve.

Izdelava logotipa

Ko imamo vse potrebne informacije se izdelava logotipa lahko prične.
Glede na vaše želje, cilje in industrijo v kateri ste prisotni vam predstavimo nekaj konceptov logotipov za katere menimo, da bi bili primerni za vaše podjetje.

Nato skupaj najdemo koncept logotipa, ki vam je všeč in je primeren za vaše podjetje ter začnemo z oblikovanjem.

Morebitni popravki

Ko je izdelava logotipa zaključena vam ga posredujemo. Logotip pregledate in nam sporočite če želite da naredimo kakršne koli popravke.
Pogovorimo se o želenih spremembah in popravke naredimo v najkrajšem možnem času.

Izdelava logotipa je končana, ko so narejeni vsi popravki in ste zadovoljni s končnim izdelkom.

Napotki za izdelavo uspešnega logotipa

Uspešen logotip je tisti, ki simbolizira vaše podjetje in narediti dober prvi vtis pri ljudeh. Da bo izdelava logotipa uspešna si poglejmo nekaj najpomembnejših dejavnikov, ki jih moramo upoštevati pri sami izdelavi.

Relavantnost

Izdelava logotipa mora temeljiti na relevantnosti. Z logotipom hočemo pokazati identiteto podjetja - s čem se podjetje ukvarja, kaj jih dela edinstvene in tako naprej.

Močan vtis

Logotip je velikokrat prvi stik, ki ga imajo ljudje z vašim podjetjem zato poskrbite, da si bodo vaš logotip tudi zapomnili. To lahko dosežete s pravo vrsto logotipa, pravo izbiro barv in dobrim dizajnom.

Konkurenca

Zelo dobro je, da preverite logotipe vaše konkurence in kaj se na splošno dogaja v vaši industriji. Poglejte kakšne dizajne logotipov so izbrala ostala podjetja, vendar se izogibajte trendom.

Preprost dizajn

Pregovor "manj je več" še kako velja glede izdelave logotipa. Če pogledamo logotipe svetovno znanih podjetij, kot so Apple, Nike, Facebook in tako naprej lahko vidimo, da so njihovi logotipi sila preprosti.

Logotipi izpod naših rok

Poglejmo si nekaj novo nastalih logotipov izpod rok naših dizajnerskih mojstrov.

Kakšno vrsto logotipa izbrati?

Čeprav so po večini vsi logotipi sestavljeni iz slike/ilustracije in besedila, pa lahko vsaka takšna vrsta logotipa izraža drugačno sporočilo.
Ker je vaš logotip večinoma prvi stik novih kupcev z vašim podjetjem je pomembno, da izberemo pravo vrsto logotipa že na začetku.

Monogramski logotip

Gre za vrsto logotipa, ki je sestavljen iz črk, običajno začetnice blagovnih znamk kot na primer IMB, ki je kratica za "International Business Machinee", ali pa NASA - "National Aeronautics and Space Administration". Izdelava logotipa takšne vrste je primerna predvsem za podjetja z dolgimi imeni.

Wordmark logotip

Je podoben monogramski vrsti logotipov vendar tukaj logotip zajema celotno ime podjetja, kot na primer Coca Cola ali pa Google . Izdelava logotipa takšne vrste je primerna, če ima vaše podjetje kratko in lahko zapomnljivo ime. Primeren je tudi za novo nastala podjetja.

Simbolni logotip

V angleščini bolje poznan kot "pictorial mark" je logotip, ki ga sestavlja simbol. Takšen logotip je primeren za uporabo bolj ustaljenih znamk kot na primer Apple ali pa Adidas. Če se odločite za takšen logotip je zelo pomembno, da izberete pravi simbol, ki bo predstavlja vašo podjetje.

Kombiniran logotip

Je sestavljen iz kombinacije besedila in simbola, ki se med sabo dopolnjujeta. Takšno vrsto logotipa zlahka prepoznamo, zato je odlična izbira če želite dvigniti vašo prepoznavnost. Na takšen logotip prisegajo velika večina največjih znamk na svetu kot na primer Nike, Ford in Amazon.

Cenik izdelave logotipa

Izdelava logotipa se pri našem podjetju deli po paketih. Ogledate si lahko ceno posameznega paketa, prav tako pa so poleg cen paketov navedene tudi storitve, katere so vključene v posameznem paketu.

Paket S

Logotip z možnostjo dveh revizij.

400€
Posvet
Svetovanje
Priprava treh primernih dizajnov
Izbira barv in teksta
Možnost dveh revizij
Predaja logotipa v JPEG, PNG in VECTOR obliki

Paket M

Logotip z možnostjo treh revizij.

600€
Posvet
Svetovanje
Priprava treh primernih dizajnov
Izbira barv in teksta
Možnost treh revizij
Predaja logotipa v JPEG, PNG in VECTOR obliki
Raziskava konkurence

Paket L

Logotip in izdelava vizitk.

800€
Posvet
Svetovanje
Priprava treh primernih dizajnov
Izbira barv in teksta
Možnost štirih revizij
Predaja logotipa v JPEG, PNG in VECTOR obliki
Raziskava konkurence
Oblikovanje poslovne vizitke
300 plastificiranih vizitk

Pogosta vprašanja

Poglejmo si pogosta vprašanja, ki jih dobimo na temo izdelava logotipa in odgovore na njih.

Vaš logotip izdelamo najkasneje v roku dveh tednov. Vse pa je odvisno od vaše komunikacije z nami in koliko revizij oziroma popravkov je potrebnih za končanje logotipa.

Sprva moramo vaše podjetje bolje spoznati, kot tudi industrijo v kateri ste. Nato pripravimo vzorčne dizajne logotipov in skupaj z vami izberemo pravi dizajn. Prav tako imate med procesom možnost popravkov. To pomeni, da vaš logotip med izdelavo še vedno lahko popravimo/spremenimo. Ko je izdelava logotipa končana vam ga predamo v vašo last.

Seveda. Ko je logotip dokončan pripada vam vendar je potrebno vedeti, da pri našem podjetju ne ponujamo registracije oziroma patenta za “zavarovanje” vašega logotipa pred krajo oziroma uporabo tretjih oseb.

Poleg izdelave logotipa vam lahko ponudimo storitve izdelave spletne strani in trgovin, SEO spletno optimizacijo in foto storitve.

Da. V preteklosti smo že uspešno sodelovali s podjetji izven Slovenije, vse od izdelave spletne strani pa tudi do izdelave logotipa. 

Potrebujete izdelavo logotipa?

Je bil vaš logotip izdelan pred več leti in je sedaj njegov dizajn zastarel?
Razmišljate o prenovi vašega logotipa?
Logotipa morda še sploh nimate?

Če ste na katero od vprašanj zgoraj odgovorili z »da«, nas kontaktirajte preko kontaktnega obrazca ali pa nas pokličite na telefonsko številko 070 760 338 in pomagali vam bomo izdelati nov, profesionalen in moderen logotip.