Blog

Najbolj obiskane spletne trgovine

Spletna prodaja raste iz leta v leto in izpodriva klasično nakupovanje.
Zakaj imamo ljudje tako radi spletno nakupovanje in katere so najbolj obiskane spletne trgovine pri nas in v tujini? Vse to smo za vas raziskali v današnjem blogu.

Ljudje smo vedno večji privrženci spletnega nakupovanja iz čisto preprostega razloga, saj je nakupovanje preko spleta praktično. Poglejmo si ključne dejavnike zakaj se odločamo za nakupe preko spleta.

1. Izdelke si lahko ogledamo od doma
Vse izdelke v spletni trgovini si lahko v miru ogledamo kar iz udobja svojega doma. Ni nam potrebno obiskovati natrpane trgovske centre.

2. Nakupujemo lahko 24/7
Nakupujemo kadar imamo čas. Spletno nakupovanje se nikoli ne ustavi, nakupujemo lahko 24/7 kateri koli dan v letu. Prav tako prihranimo veliko časa pri nakupovanju v primerjavi s klasično trgovino, kjer moramo trgovino prvo obiskati in pregledati celotno ponudbo, da najdemo kar nam je všeč.

3. Večja izbira
V spletni trgovini imamo v večini večjo izbiro izdelkov, prav tako pa so cene navadno nižje od tistih v fizični trgovini. Prav tako lahko večkrat na spletni trgovini zasledimo “cupone code” oziroma kodo za popuste s katerimi lahko še dodatno prihranimo pri nakupu.

4. Dostava do doma
Ko opravimo spletni nakup bo ta dostavljen do naših vrat in velika večina spletnih trgovin ima brezplačno poštnino, če je vsota naročila več kot 50€. Če z naročenim izdelkom niste zadovoljni je proces vračila sila enostaven, prav tako pa že veliko spletnih prodajalcev nudi brezplačna vračila.

5. Varen nakup
Dobre spletne trgovine ponujajo veliko informacij o izdelkih ki jih prodajajo. Prav tako imajo narejene profesionalne fotografije produktov, da lahko že iz slik razberete ali resnično gre za kakovosten izdelek.

Katere so najbolj obiskane spletne trgovine?

Katere so najbolj obiskane spletne trgovine v Sloveniji?

Kot že omenjeno spletna prodaja raste iz leta v leto širom sveta, kot tudi v Sloveniji.

Med najbolj priljubljene spletne trgovine v Sloveniji spadajo:

Najbolj obiskane spletne trgovine v tujini

Slovenci se s spletnim nakupovanjem ne omejujemo le na domači trg ampak pregledamo tudi tujo ponudbo. Kljub široki domači ponudbi včasih potrebujemo izdelek, ki ga na slovenskem trgu enostavno ni ali pa je cena v tujini nižja.

Med največje spletne trgovce širom sveta spadajo:

Povzetek

Nanizali smo najpomembnejše dejavnike zakaj spletna prodaja raste iz leta v leto in izpodriva klasično nakupovanje. Prav tako smo našteli nekaj najbolj obiskanih spletnih trgovin tako pri nas kot tudi v tujin.

Kljub temu, da je spletna prodaja v porastu in da se ta trend vsaj v bližnji prihodnosti ne bo spremenil je za nekatera podjetja še vedno ključnega pomena fizična trgovina.
Potrebno vedeti, da spletna prodaja preprosto ni primerna za vse industrije.  


Želimo vam prijetno spletno nakupovanje.
Ekipa UGIMEDIA

Naši najbolj brani članki

Delite blog